Friday, May 22, 2015

Menikmati hari-hari terakhirku di sini.

Assalamualaikum and Hai =')




Perghhhhhh update pertama untuk tahun 2015. Kahkah. Nampak tak betapa busy nye seketul jakiah di alam ni =) Post pertama dah setengah tahun 2015. Hakhakkk. Memang busy hokehhh. Sekarang ni pun sepatutnya kena study untuk final exam but biasalah. Mestilah malas kan =) Nak nak pulak dah nak habis ni. Tahap kemalasan dia +++++ wehhhh. Kakakaka tak tahu laa hari ni mimpi ape tiba jer nak tulis belog pulak. Kihkihhh :p




Insyaallah tak lama lagi kitaorang akan grad n tamatkan ijazahhh. Huwarghhh tak sabarrr nyehhhhh =))) Setelah 4 tahun weh berhempas pulas. Kehkeh. Sem last ni banyak betol dugaan. Expecially dugaan buat tesis. Haha degree studen mesti tahu kan. Betapa stress nye buat tesis. Herfhhhh. Tak koseeerrr lah aku nak sambung master bagai. Sebab taknak dah buat tesis. Serikss !! Haha tapi tak tahu laa kot dapat hidayah nak sambung master fulaks ;) Ahaksss. Buat masa ni tak pikir lagi. Not yet bebeh. 




Kerja ? Opkoss laa. Sekarang ni pon dah pening dah fikir -__- Doakan laa dapat kerja yang baik-baik. Dipermudahkan segala urusan. Amin amin amin ^_^ Tak sabar nak bagi umi abah rasa duit kita sendiri ye dok. Asek habeskan duit dorang je. Muahahaha ;D




Sedih tak nak tinggal unisza ? Opkoss laa weh. Tempat jatuh bangun kenangan pahit manis semua kat sini. Dah macam sebati dalam diri. Memang lah tak sabar nak habis. Tapi mesti rindu gila kan nanti. Aduhaiiii =)) 7 years okeh. Bukan sekejap. Nak mereput dah heh. Haha tapi saaabaarrrrr. Janji Allah itu pasti untuk hamba yang sentiasa bersabar =)) Pasti ada hikmahnya. Hihi Amin aminnn...




Dahlah final exam dua paper jeeeerr hokeh. Kau faham tak tahap kemalasan dia macamna 
wehhhh -_______________- faham tak ? Tolonglah faham. Tolonglah selami perasaan akuuu. Huwaaaaa. Hahahaha tolong jawabkan final aku weh. Tolong. Mohon tolong sangat. Hahaha ;D 




Kawin ? Hikhik malu pulak rasanya =) Sabar dulu kayh. Insyaallah akan jemput semuaaaa nantii. Tungggguuuuuuuuuuuuuuu ^________^ Doakan hokey ;)




Ok lah nanti kita update lagi. Doakan Bachelor Of Social Science final exam start 25 may ni okeh. Final sem dah ni. Please please pleaseeeeeee be niceeeeee. Hikhikkk. 




Tq sudi baca entry meroyan. Kahkah. Babaizzzzzz ;)





Wednesday, December 10, 2014

Kula Cakes, Kuantan







Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera semuaaa ;)




Siapa orang kuantan pernah pergi kat Kula Cakes by Lila Wadi ni ? Kalau yang dah pergi tu baguslaa, yang tak pergi wojibbbbbb pergi tauuu ! Kek die memang ohsemmm wa cakap lu ! Kalah resipi rahsia. Hikhik. Expecially their mango cheese cake. Makan pulak time tengah kek tu sejuk-sejuk phewwwww terangkat beb =) 




Ade banyak jugak kek kat sana, Pavlova, Toblerone Chocolate Cake, Moist Choc Cake, Walnut apetah dah lupee laa ahahaha kalau nak tau pergi sendiri heee ;D Meh kasi tangkap leleh sekettttt tengok gambo kek ;p





Mango Cheese cake yang memang yummy yummyyyy sangattttt ^^




  

Yang ni pulak pavlova dia. Best jugak tapi manis sikit kot. Yang minat manis ok laa. Kite ni belia kurang manis. Hikhikk ;D










Dating berdua dengan kawan. So dua ketul jelah kek nye. Tak mampo nak makan banyak-banyak muakss. Heee ;)




So sape-sape yang dah kecur air liur tu bolehlah pergi Kula Cakes dekat area Jalan Besar Kuantan. Pergi je search insta dorang KULACAKES. Macam-macam jenis cakes hadoooo =) Dekorasi cafe dorang yang pun comel and vintage. Tapi tak dan tangkap gambo dekat luar sebab time tu mendung takut pulak kang fefeeling tengah makan kek dihempap hujan pulak kan. Hehe ;p




Tengah taip ni pon rasa macam nak pergi beli sekarang sebab dah terliur balik tengok kek-kek ni. HAHA so tunggu ape lagi pergi lah serbu cafe dorang ! Tapi hari ISNIN tutup tau. Cewah dah macam pekerja dorang pulak hehehe ;)




Selamat terliurrr ;p Assalamualaikum =')






Monday, December 8, 2014

Praktikal yang menggemukkan






Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera ;')




Dah tak lama dah nak habis tahun 2014 ni bermakna kita akan berganjak ke tahun 2015. Allahhuuuuu...cepatnyaa lah kan masa berlalu. Maka dengan itu tamatlah sudah tugasan berpraktikal pada 31.12 ni. Belum belum. Tak habis lagi. Ade lagi beberapa minggu sahaja lagi. 4 bulan duduk kat JAIP ni. Alahaiii macam-macam pengalaman ade =) Banyak sangat dapat ilmu kat sini. Sedih sebab dah nak habis dah. Gembira sebab dah nak cuti semester. Haha ;p 




Sejak berpraktikal ni, aku rasa hidup aku dah banyak berubah. Bangun awal. Tidur awal. Makan teratur pagi, tengahari, petang, malam. Lebih berdikari naik bus turun bus even balik keje jeeeee, pergi keje abah anta. Kuikui. Tapi ishhhhhhhh rasa macam whoaaaaa tak sangka seorang jakiah tidur awal. Kahkah ;D Memang berbeza alam pekerjaan dengan alam belajar. Fuhh beza gile. Letih dia lain maciam betul. Even takdek laa banyak kerja sangat pun kat opis ni haa. Keje ngonline jugekk. Kehkeh ;p




So far eye bag pun takdek laa membiak sangat sebab cukup tidur ape semua. Kahkah. Makan banyokkkkkk. Balik je keje macam dracula kelaparan even makan dah pagi dengan tengahari tu. Aku pun taktau pasaipa. HAHA




Oh yea, aku praktikal dekat Bahagian Penguatkuasaan Undang-undang Syariah, JAIP. Yee. Yang kije nangkap orang tuuuu. Kihkih. Syiokkk woooo bukan senang nak join operasi, masuk pub (weiiii pestime kot masuk discooo) , meronda sana sini, masuk hotel, kelako je tengok orang kantoi beromen. Kahkah opsss maapkan ahkakk terlebih suda ;P Mana dorang pergi semua ikut. Alhamdulillah such a great experience ! Tq semuaaaaa ;) 




Dah akhir-akhir ni sibuk dengan FYP pulok. Huhhh pening aku mikirnyeee. Adoiii baru terasa dah final year student. Belum habes lagi weh. Ade lagi satuuuu semesterrrr. Pastu yabedabeduuuu yehaaaa habis dah belajaaaaaaa ;D Sambung master pulok lah kiterrr. Erkkk ?? Pengsan ! =..=




Kite sedih ni nak habis praktikal sebab nanti tak dapat duduk rumah dah. Wuwuwu nak kena balik terengganu lagi eh eh eh ? Ermmmmmmm -_______________- 




Gudluck semua kengkawan ye. Semoga kita dapat mengabiskan praktikal dengan jayanyaa ^___^ Amin mudah-mudahan Insyaallah =))




Sekian sahaja, Assalamualaikum ;)




TQ sudi bace. Muah ciket :-*