Tuesday, September 9, 2014

Officially cikpuan ;D





Assalamualaikum =')




Akhirnyaaaaaaaa ! Setelah 6 bulan tersadai kesepian, terhupdate jugak awak ye belog. Hehe Alhamdulillah masih diberi kesempatan untuk menghidupkan belog yang telah lama sunyi ini. Huhu =) 




Syukur Alhamdulillah i'm officially Puan Inspektor Pegawai Sukarelawan Polis Diraja Malaysia =) FINALLLYYYYY ! After 3 years. Hehe Alhamdulillah Alhamdulillah Alhamdulillah =)))) Terima kasih tak terhingga kepada semua tenaga pengajar yang bertungkus lumus mengerjakan kami selama 3 tahun ini. Haha macam teruk sangat jer. Takdek laa. Gurau aje ;) Terima kasih encik jurulatih dan tuan pegawai semuaaaa ;) Terima kasih kepada family yang bagi dorongan, walaupun bertubuh kecik, emm kecik ke ? Tapi semangat mesti besar. Huhu bak kata Tuan Foo pegawai penyelaras UM ;) 




Seramai 1052 (kalau tak silap) sukarelawan polis di 20 IPTA seluruh Malaysia telah ditauliahkan sebagai Inspektor Sukarelawan Polis Diraja Malaysia pada 24 Ogos 2014 di UITM Shah Alam dihatiku =) Banyak kenangan yang tercipta selama 2 minggu latihan kawad di sana. Walaupun penat hanya tuhan je yang tahu, tapi dah rinduuuuuuuuuu ;) Paling takleh lupa setiap pagi makan roti + pisang + telur rebus. HAHA memang lemau je rasa. Tapi itulaa yang memberi tenaga sehingga dapat bertahan berjam-jam lamanya kat tengah panas tu. Muke ? Hahh takyah cite ah. Terbakar teruk ! HAHA dah 3 minggu pun masih tak hilang lagi. Meninggalkan kesan betul. Hehe




Cerita tanpa gambar bagaikan minum kopi takdek gule kan. Haaaa jom layan gambar ;D 




'Hitam-hitam si tampuk manis
Walaupun hitam kami tetap manis' (Murid Sunburn 2014)
ekekekekekekeke ;p





' Di sini lahirnya sebuah cinta
Yang murni abadi di hati =) ' 

Padang kawad yang mencipta seribu kenangan, 
setiap hari hampir 100 anak tangga kena daki untuk sampai ke sini. 
Huhu fit betul kitaorang ;D


Sebelum gerak ke uitm ni pun dah hitam. HAHA








Nak pergi latihan la ni. Dah lemauuuu. Nak tercabut urat semua. Tapi maseh mampu senyum untuk hilangkan penat =)




THE MOST MEMORABLE DAY '








I'm officially PUAN SHARIFAH ZAKIAH BT SYED SAHIL / KS 56723 
PEGAWAI INSPEKTOR SUKARELAWAN POLIS DIRAJA MALAYSIA

Alhamdulillah =)))




Terima sijil dalam dewan pulak lepas pusing padang. HUHU  







SIJIL PELANTIKAN PEGAWAI KOR SUKSIS ^_^






To my family, my backbone, my everything, my life, thanks for coming to my big day =))) Sayanggggg semuaaaaaaa ^__^ Yang tak datang tu pun sayang jugak. Hee ;p




Umi abah, terima kasih tak pernah henti bagi semangat selama ni. Much much lovessss <3






Mak buyung ni pun datanggg jugakkkk nak tengok kita tauliahhh. Heee tq sayangggg ;)))




Tq puan farah n puan norm datang tengok hari bersejarah ni. Dorang pun puan inspektor jugak. Dah tauliah lama dah. hehe ;)







Alhamdulillah selesai sudah hari bahagia. Tak terkata ku panjatkan rasa syukur padaMU kerana memberi peluang bertenaga hingga ke saat ini. Huhu macam tak percaya pun ade dah tamat latihan dah jadi pegawai. Rasa macam nak nangis terhaghuuuuuuu :'(



Muke puas dah tamat latihan. HAHA :ppp





Sekian sahaja coretan kali ni. Dah lama tak menaip jadi ketor-ketor tangan, Ahaksss ;P SEKALUNG TAHNIAH BUAT SEMUA TUAN/PUAN YANG TELAH DITAULIAHKAN SEBAGAI PEGAWAI INSPEKTOR KOR SUKARELAWAN POLIS ;) Sedia berkhidmat ^_^





Thanks for reading ! 



Assalamualaikum ;)

Sunday, March 30, 2014

Buat kecoh di wedding orang :p








Assalamualaikum dan hai =') 





My sayang got married !! ;D Januari yang lepas dahhh. Tapi sekarang baru nak updatee. Heee. Dah lama terkepam entry ni. Tapi baru sekarang nak update. Takpelahh. Nak cite jugak :p 




Alhamdulillah selamat sudah seorang lagi kesayangan menjadi isteri orang. Dah takdek kembor dah sekarang ni. Tunggu baby bumb bump junior pulak jadi kemborrr. hehehehe ;D Congrates again my dear ! jaga diri and baby elok-elok ye =))) 




Gambor banyak sangat nihhh. Biorlah gambor berbicara. Okeh ? =))



Kejadian berlaku pada 26 January lepas. (betul ke eh tarikh ni ? haha lupa ! rasanya betul ;p)











Start dari pelamin, baju, make up, photog, semuanyaa thorrrbaikkkkk wa cakap luuu ! Dahlaa my sayangs ni dah sememangnya cantikkkk. Memang kalah bidadari lahaii mase hari pernikahan and persandingan tuu. Alahaiiiii cantik sangat awak my dear. Hari-hari biasa pon dah cantik. Apetah lagi jadi raja sehari =))) Kita jadi tukang kapit je. Kehkeh. Pestimee uolss jadi pengkapit. Orang cakap kalau pengapit nanti lambat kawen. Uwaaaaa takmoooo. Tipuuuu kannnn. Hahahaha ;D 









Candy bar ! Aku takdan nak rasa pon sebab busy nau melayan kengkawan yang datang. Biaselahhh. Aku kan PA pengantin. Kihkihkih :p








Alhamdulillah dengan sekali lafaz Nuur Sakinah sah menjadi isteri Ahmad Zukhairi =) Moga bahagia hingga ke anak cucu. Selamat bercinta sampai ke syurga sayangs ! Both of u soo sweetttttt ;) Sama cantik sama padan. Baby korang nanti mesti comel ! Weeee <3












Ok ketepi ketepi semuaaaaaa. Pengapit nak ambek berkat. Kahkahkah. Baju kiteorang sama. Mujur iolss tak nikah sekali jer. Kang terkongsi pengantin lelaki pulaks. Ahakss !! Gurau jer sayang ;) lebchiuu lebchiuuu ;p




Macam bidadari turun dari langit ! Sheeee's soooooooooo beautipoollll =)))















Sekitar majlis persandingan =) Mereka nikah pagi. Sanding tengahari. Seronok dapat jumpa kawan-kawan lama ! al-maklum lahh. Jarang aku dapat attend wedding bebudak ni. Sobss sobss. Kali ni kalau aku tak datang memang seribu tahun laa merajuk si pengantin ni. Ekekekeke ;P 


















Semua ni pengantin dah. Hehehe tahniah jugak kepada pura & akmal (baju kuning n biru) kerana sah menjadi suami isteri baru-baru ni. Si biru belah kanan tu pengantin lama dah. Hekhek >.<





Hai hai. itew jadi pengantin jap. kuek kuek ;P




Kehmain sussah nau nak bergambo dengan pengantin ni. Busy busy. HAHA






Terima kaseh pada semua yang hadir ! Macam wedding aku lak. HAHA takpe. Wakilkan. Kata PA pengantin kannn. Hehehe ;p Btw, congrates again sakinah & zukhairi !! =))))




Sekarang ni bulan march lagiii lahh bercambah kat ig ke fb ke orang duk update gambo kawen. Hehehe tahniah semua ! Insyaallah suatu hari nanti masa kite akan tibe. Hikss. Doakannnn ;) Selamat berbahagia semuaaa. 





Congrates jugak buat sakinah & zul yang tak lama lagi nak dapat baby. Zul jaga kesayangan kite elok-elok tauuuuuu ! =) Okeh panjang benor dah rasanya niii. Hehehe 




Thank you for reading this entry ! 




Assalamualaikum ^^



Friday, March 28, 2014

My bestday = birthday ('',)



Assalamualaikum dan hai =')




Hai hai uolsssss ;D i'm already duapulohempattttttttttttttttttt. zzzzzzz. hahahaha dah tua ke ? Aishhh belum lagii laaa. Mude jelita lagi. Awww ~ :p kihkihkih :D Alhamdulillah =) i'm officially 24. Thanks Allah =))) Terima kasih pada semua yang menghargai diri ini. Cewahh. Emm emm sebenarnya terima kaseh tak terhingga kepada ummi tersayang sebab melahirkan dan membesarkan sampai jadi macam sekarang. Walaupun tak besor mana, cube terlebih calci-yum sebab tinggi. Kuang3 tq ummi ! tq abah ! Tanpa ummi dan abah takkan dapat melihat dunia selama 24 tahun ini. Syukran syukran =)))




To all my friends : Thanks atas semua ucapan, ingatan, hadiah.. huhuhu macam terharu jer macam terharuuu jer. kuikui. thanks buat surprise ape semua. Hadiah la bagai. Alaaaahaaiiiii ;)) z dah tua laa. tak perlu hadiah semua tu. Huhuhu maluuu pulak kite :p






Red velvet kek. Soooodappppppp ;D terima kaseh koranggggggggg =)))



Bebudak gedik yang buat surprise kat kite. Ngade tau ~ huhuhu





Tak cukup lagi, rumet pulak buat surprise hari berikutnya. Alahaaiiiiiiiiiii thanks romate n hasanah =))))




Mase ni aku demam. Huhuhu bday gurl demam mase ni. tp dapat kek terus segau ;DDD




Thanksss ye semuaaaa ;)))) tak zaaaaaaaaaaaaabarr nak balik umah pulak ni. Nak tuntut hadiah !! hahahaha pastikan ade 24 hadiah oukeh ?? :ppp




11 March 1990 - 11 March 2014 genap 24 tahun. Terima kasih tuhan =')





Sekian sahaja dari belated beday gurl yang dah berzaman baru nak hupdate. kiki :p 





Assalamualaikum ;)