Wednesday, December 10, 2014

Kula Cakes, Kuantan







Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera semuaaa ;)




Siapa orang kuantan pernah pergi kat Kula Cakes by Lila Wadi ni ? Kalau yang dah pergi tu baguslaa, yang tak pergi wojibbbbbb pergi tauuu ! Kek die memang ohsemmm wa cakap lu ! Kalah resipi rahsia. Hikhik. Expecially their mango cheese cake. Makan pulak time tengah kek tu sejuk-sejuk phewwwww terangkat beb =) 




Ade banyak jugak kek kat sana, Pavlova, Toblerone Chocolate Cake, Moist Choc Cake, Walnut apetah dah lupee laa ahahaha kalau nak tau pergi sendiri heee ;D Meh kasi tangkap leleh sekettttt tengok gambo kek ;p





Mango Cheese cake yang memang yummy yummyyyy sangattttt ^^




  

Yang ni pulak pavlova dia. Best jugak tapi manis sikit kot. Yang minat manis ok laa. Kite ni belia kurang manis. Hikhikk ;D










Dating berdua dengan kawan. So dua ketul jelah kek nye. Tak mampo nak makan banyak-banyak muakss. Heee ;)




So sape-sape yang dah kecur air liur tu bolehlah pergi Kula Cakes dekat area Jalan Besar Kuantan. Pergi je search insta dorang KULACAKES. Macam-macam jenis cakes hadoooo =) Dekorasi cafe dorang yang pun comel and vintage. Tapi tak dan tangkap gambo dekat luar sebab time tu mendung takut pulak kang fefeeling tengah makan kek dihempap hujan pulak kan. Hehe ;p




Tengah taip ni pon rasa macam nak pergi beli sekarang sebab dah terliur balik tengok kek-kek ni. HAHA so tunggu ape lagi pergi lah serbu cafe dorang ! Tapi hari ISNIN tutup tau. Cewah dah macam pekerja dorang pulak hehehe ;)




Selamat terliurrr ;p Assalamualaikum =')






Monday, December 8, 2014

Praktikal yang menggemukkan






Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera ;')




Dah tak lama dah nak habis tahun 2014 ni bermakna kita akan berganjak ke tahun 2015. Allahhuuuuu...cepatnyaa lah kan masa berlalu. Maka dengan itu tamatlah sudah tugasan berpraktikal pada 31.12 ni. Belum belum. Tak habis lagi. Ade lagi beberapa minggu sahaja lagi. 4 bulan duduk kat JAIP ni. Alahaiii macam-macam pengalaman ade =) Banyak sangat dapat ilmu kat sini. Sedih sebab dah nak habis dah. Gembira sebab dah nak cuti semester. Haha ;p 




Sejak berpraktikal ni, aku rasa hidup aku dah banyak berubah. Bangun awal. Tidur awal. Makan teratur pagi, tengahari, petang, malam. Lebih berdikari naik bus turun bus even balik keje jeeeee, pergi keje abah anta. Kuikui. Tapi ishhhhhhhh rasa macam whoaaaaa tak sangka seorang jakiah tidur awal. Kahkah ;D Memang berbeza alam pekerjaan dengan alam belajar. Fuhh beza gile. Letih dia lain maciam betul. Even takdek laa banyak kerja sangat pun kat opis ni haa. Keje ngonline jugekk. Kehkeh ;p




So far eye bag pun takdek laa membiak sangat sebab cukup tidur ape semua. Kahkah. Makan banyokkkkkk. Balik je keje macam dracula kelaparan even makan dah pagi dengan tengahari tu. Aku pun taktau pasaipa. HAHA




Oh yea, aku praktikal dekat Bahagian Penguatkuasaan Undang-undang Syariah, JAIP. Yee. Yang kije nangkap orang tuuuu. Kihkih. Syiokkk woooo bukan senang nak join operasi, masuk pub (weiiii pestime kot masuk discooo) , meronda sana sini, masuk hotel, kelako je tengok orang kantoi beromen. Kahkah opsss maapkan ahkakk terlebih suda ;P Mana dorang pergi semua ikut. Alhamdulillah such a great experience ! Tq semuaaaaa ;) 




Dah akhir-akhir ni sibuk dengan FYP pulok. Huhhh pening aku mikirnyeee. Adoiii baru terasa dah final year student. Belum habes lagi weh. Ade lagi satuuuu semesterrrr. Pastu yabedabeduuuu yehaaaa habis dah belajaaaaaaa ;D Sambung master pulok lah kiterrr. Erkkk ?? Pengsan ! =..=




Kite sedih ni nak habis praktikal sebab nanti tak dapat duduk rumah dah. Wuwuwu nak kena balik terengganu lagi eh eh eh ? Ermmmmmmm -_______________- 




Gudluck semua kengkawan ye. Semoga kita dapat mengabiskan praktikal dengan jayanyaa ^___^ Amin mudah-mudahan Insyaallah =))




Sekian sahaja, Assalamualaikum ;)




TQ sudi bace. Muah ciket :-*





Friday, December 5, 2014

Kakakku dah besar. Ehhhh :D






Assalamualaikum dan Salam Sejahtera kepada semua sidang dewan sekalian. Ehwahhhh. Haha




Entry kali ni nak wish Happy Besday jeeee buat kakakku yang poyoss moyosss Sharifah Zaharah a.k.a puan misi comot ! Hakhak ;p Disebabkan diaa lah yang paling last sekali dalam adik-beradik yang lahir, bulan yang paling akhir dia lah kan bulan 12, spesial laa sikit. Kununnn ;D kalau nak tunggu besday dia jenuhh laa aihh. Kasihan betulll. Kikiki ;p 








Dia lah mama si amanda musyukkk niiii. Gewraaaaaammm tengok si amanda ni dah semakin bijak dah, dah beshaaa anak mashu =)














Anak-anak perempuan kak com dan syed sahil. Tinggal sorang je lagi yang single. Guess who ? Ahak ahakksss ;P





Ok kakak ku, semoga membesar dengan sehat dan kuat, sejahtera dunia akhirat, dimurahkan rejeki, jadi misi yang berjayo kepada nusa dan bangsa cewahh haha, jadi anak yang baik pada umi dan abah, sentiasa taat pada suami tercinta, jadi ibu yang baik pada ipan, adie dan amanda si musyuk, dan semoga cepat-cepat kayo boleh menumpang sekali. Kahkah ;D 




Happyyy bdayyyy jarohhhhhh ;D 




Sekian dari adikmu yang comel. Krik krikk ('',)